Waar op letten bij kiezen opslag:


Waar moet je op letten bij het kiezen van een opslagbedrijf?

Je brengt waardevolle spullen naar de opslag toe en laad ze hier in goed vertrouwen achter. Je wilt er echter wel zeker van zijn dat je de volgende keer weer bij je spullen kunt en niet voor een dichte deur staat. Niet alle opslag bedrijven zijn het zelfde!

 

Hieronder staan 10 punten die je mee kan nemen bij het kiezen van het juiste opslagbedrijf. 

 

Onze tip vooraf: maak een lijst met aanbieders van opslag in de eigen regio op basis van de voor u belangrijke criteria, zoals: 

echt zo Beschikbaarheid 

echt zo Toegang tot opslagruimte

echt zo Extra services (bijvoorbeeld gratis aanhanger)

echt zo Opslagbox grootte

echt zo Prijs per m2 of m3

echt zo Beveiliging

echt zo Betrouwbare opslagaanbieder

 

echt zo Tip 1 Kies een Opslag.nl aanbieder

Terwijl traditionele opslagruimte aanbieders nogal afgelegen locaties beheren met eigen toegangstijden, niet-transparante prijzen en ingewikkelde boekingsprocedures, bieden de genoemde aanbieders op Opslag.nl vaak moderne zelf opslag op handige locaties, met onmiddellijke 24/7 toegang, slimme sensorbewaking en transparante prijzen. 

echt zo Tip 2 Alleen u heeft toegang

Zorg dat alleen u de sleutel of toegangscode heeft van de gehuurde opslagruimte. Vermijd dat het bedrijf uw goederen gezamenlijk met de spullen van andere personen opslaat. Zorg er ook voor dat het bedrijf alleen indien noodzakelijk met uw persoonlijke toestemming bij uw goederen kan komen.  

echt zo Tip 3 Voorkom schimmel en schade

Niets is zo vervelend als opgeslagen spullen ophalen en erachter komen dat er schimmel op zit of dat de muizen erbij zijn geweest. Zorg dat u een opslag ruimte kiest die ventilatie heeft en volledig is afgesloten van ongedierte, water, zon etc.

echt zo Tip 4 Beveiliging

Vraag de aanbieden hoe uw goederen worden beveiligd. Denk hierbij aan een hek om het opslag pand, toegangscodes, kentekenherkenning en camerabewaking op het opslagterrein. Informeer ook hoe de beveiliging intern is geregeld, kunnen andere aanbieders bij uw opslagbox komen?

echt zo Tip 5 Het blijven uw goederen

U bent zelf verantwoordelijk voor de afspraken die u maakt met de opslagaanbieder. Lees de overeenkomsten goed door en zorg dat u altijd eigenaar blijft van de eigen goederen. Het is belangrijk dat u ten alle tijden de rechten en toegang behoud tot uw spullen. Informeer ook bij uw verzekering of mogelijk verlies, diefstal of schade van uw spullen bij de externe opslaglocatie gedekt zijn.

echt zo Tip 6 Opslagunit prijs

We raden ook aan om de factureringsperioden (maandelijks / wekelijks), opzegtermijnen en mogelijke kortingen te onderzoeken. Om verschillende aanbieders te vergelijken, kunt u een offerte aanvragen voor een gemiddelde opslag ruimte van bijvoorbeeld 10m2. Infomeer naar de opslag prijs naar de eenmalige kosten zoals: administratiekosten, eventueel borg voor de opslagbox en informeer naar de btw.

echt zo Tip 7 Laden en lossen bij de opslagbox

Vooral als u regelmatig spullen in en uit uw opslagbox moeten halen is het belangrijk dat u er gemakkelijk bij kunt. Informeer of u met de auto in de buurt kunt komen? Zijn er daarbij ook hulpmiddelen om de spullen te verslepen zoals steekkarren of trolley. En is de opslagbox niet op de begane grond dan is de lift en/of trappengat afmeting ook van belang. Ook of  er personeelsleden mee kunnen helpen om te tillen en de mogelijkheid voor het gebruiken van een aanhanger kunnen bepalend zijn om de opslagbox te huren.

 

echt zo Tip 8 24 uur toegang tot de opslag 

In de avond met een vol geladen auto spullen wegbrengen en bij de ingang van de opslag er achter komen dat ze gesloten zijn. Voorkom verwarring en ergernis en zorg dat u opslag aanbieder kiest die ruime openingstijdens hanteert, ook tijdens de feestdagen.

 

echt zo Tip 9 Opslagruimte m2 of m3

Bedenk van te voren goed hoe groot de gehuurde ruimte moet zijn. Vooral bij een complete inboedel van een woonhuis schat men de benodigde opslag grootte vaak te klein in. Informeer u zelf of het oppervlak en de hoogte van de opslagunit. Let er daarbij op dat sommige aanbieders vierkante meter (m2) prijzen berekenen en andere aanbieders kubieke meterprijzen tonen (m3). 

 

echt zo Tip 10 betrouwbare opslag 

Zorg dat u de opslag locatie bekijkt voordat u deze huurt. Daarbij geeft een gesprek met de opslag medewerker ter plaatse vaak ook een goede indruk van de opslagaanbieder. Daarbij is er een Nederlandse branche vereniging voor opslagbedrijven de NSSA opslag. Leden hiervan voldoen aan de strenge eisen voor opslagbedrijven en tevens aan de Europese opslagbedrijven norm.

 

De opslagruimtes en extra services kunnen allemaal online worden bekeken via: Opslag.nl. Bekijk hier de:

Opslag aanbieders per plaatsnaam.